13.08.2015

Jeg har i det siste tenkt mye på familien. De jeg savner som har gått bort og alle de som fortsatt er her. Spesielt rundt nå når jeg fylte 30 var savnet etter pappa veldig sterkt. Han hadde blitt 55 i år om han hadde levd. Men det som fasinerer meg veldig i år er hvor fort familien vokser. I løpet av de siste tre årene har det vært mange giftemål og nå i løpet av rundt 6 måneders tid kommer det 4 nye babyer i familien. Jeg er dessverre ikke en av de med baby, men jeg gleder meg til hver av nykommerne kommer. Har laget små gaver til hver av dem. Hver av dem er en liten gave til familien. Noen skal få nye søsken og andre skal få sin første baby. Det må feires.

Andre ting som har surret i hodet mitt er det at hvor tett oppvekstnettet har knyttet seg sammen uten at du er klar over det. Ta for eksempel jeg og Jan. Vi møttes skikkelig for første gang 11 august 2006. 9 år og noen dager siden i dag. Da var det bare en melding min tremenning skrev på blink fra min konto som knyttet oss sammen. Etter hvert fant vi ut at vi hadde felles bekjente, vi har gått på samme skole (Ikke samme klasse) på vgs. Flere av hans venner er bekjente fra min barndom. I tillegg fant jeg ut nå at felles bekjente av oss begge kjenner andre som jeg har gått med på skole for 10 år siden. Og at en venn av Jan var min lekekamerat når jeg var lita. Nettet blir mer og mer komplisert og sammensatt. Det er vel tilfeldigheter hele greia, men det er litt morsomt hvor det henger sammen. Og hvor får jeg vite mye av denne informasjonen. Jo når jeg er på jobb på Kiwi.

Tilbake til hverdagen da. Det er august. Været er litt så som så, men jeg har endelig ferie. Halve ferien er brukt opp og jeg sitter hjemme i ferien. Skulle egentlig bort, men det ble avlyst på grunn av jakt. Jan har nemlig fått det for seg at han skal på jakt hver dag. Ikke misforstå meg, jeg er stolt av at han kommer seg ut og jakter. Han er kjekk i jaktutstyret og han får seg mye frisk luft og naturopplevelser. En helt ny mann jeg har fått i hus. Og det trigger litt jaktønsket mitt å. Kanskje jeg til neste år satser på storvilt jakten. Hadde vært litt gøy å fått kronhjorten på veggen på Tverfjell. Det har vært et ønske siden jeg var lita. Før jeg tok jegerprøven og tanken på jakt var langt unna. Nå har jeg ikke vært på storviltjakt på 12 år, men det skal tilbake. Jeg vil, mangler bare pågangsmotet. Og nå rifle siden Jan skyter opp med jaktrifla mi. Har hagle da så kanskje jeg skal prøve meg på gås.

 

Jeg fikk en god opplevelse her på tirsdagen da. Den dagen det lynte og tordnet rundt oss som bare juling, men dette skjedde tidligere på dagen.

Jeg fikk beskjed om å stå opp og kle på meg klær til å være ute. Så satte vi kursen mot Vevang og en kompis og båten hans ventet på oss. Det ble fisketur utenfor Atlanterhavsveien. Selv om stangen knaket som et uvær etter å ikke vært brukt på flere år og en gammel sen så koste jeg meg ute på sjøen. Merka det at jeg ikke har så mye sjøbein da bølgene i starten var litt voldsomme, men jeg koste meg. Det ble noen fisker å. En torsk, hyse og lyr med god størrelse på, 2 makreller som ble god middag bare til meg og noen småfisker som ble kråkemat. Liten torsk, makrell, knurr og uer. Det var en opplevelse som er vanskelig å beskrive. God var den i hvert fall.

Senere den dagen kom tordenværet. Strømmen gikk og jeg og Jan satt bare i sofaen og nøt hverandres selskap. Noe som ikke skjer så ofte som man skulle tru. Bob sprang fra buret sitt og til kjøkkenet om en annen. Trur lynet og torden skremte han. Men forutenom det var det en koslig dag. Mamma kom på besøk om kvelden og fikk seg fisk med hjem. Kaker ble det og latter. Er ikke så galt å bli 30 med slik oppmerksomhet. Jeg trur jeg kommer til å huske den dagen lenge.

 

En ting er supert med denne ferien da. Jeg har fått strikka og heklet mye:) Produksjonen har vært på topp og håper mottakerne er like fornøyd.

 

God Sommer.Dette bildet ble tatt fra bilen i fart for noen år tilbake, men jeg liker det like godt enda. Malmefjorden.

Ingen kommentarer

Har du noe å si meg?

hits