Dag 4 - Ditt syn på religion

Akkurat denne har jeg tenkt litt ekstra over. Hva er mitt syn på religion. Jeg er jo kristen, døpt og konfirmert i statskirka. Vil nok antagelig bli gift i kirka og begravd på en kirkegård når den tiden kommer. Jan er vel å kristen, men så innmari kristne er vi vel ikke. Vi gjør ting som bibelen både liker og ikke liker.

Men mitt syn på religion er at det gir håp. Gir oss noe å jobbe mot for at ting skal bli bedre. Jeg trur feks at pappa har det godt no etter at han døde. Han var plaget når han levde, men fikk en ro over meg noen dager etterpå så trur han har det bra. Jeg trur på det at han er på et bedre sted. Som i kristendommen er himmelen, eller i hinduismen eller buddhismen så er de reinkarnert til noe bedre. I brødrene løvehjerte kommer de til nangijala og nangilima som er paradiset.

Greit nok at religion skaper konflikter og kan bli til store kriger, men i det store og hele er religion Håp. Håp om noe bedre håp om at noen passer på deg

Jeg har familie i pinsemenigheten og jeg ser hvor godt troa i dem gir dem en livsglede som vises. Livet går vel opp og ned der å, men troa holder dem oppe og levende. Er av å til at jeg skulle ønske jeg kunne tru like godt som dem. Men jeg har tro på liv etter døden. Et fint liv uten lidelser.

Håp.

Jeg er ikke den som ber til Gud hver dag på sengekanten, men innimellom så går tankene mine dit eller ja jeg bare fører en indre dialog og håp om at det blir bedre.

Kanskje det var håpet mitt som gjor at jeg fikk drømme om pappa og høre stemmen hans igjen.

I bunn å grunn er det greit å ha en religion for det gir meg håp.

For lenge siden skrev jeg et innlegg i gamlebloggen min om skjærsilden.

Så religion har vel preget meg, selv om jeg selv ikke trur det...

Én kommentar

Ingrid

27.01.2011 kl.18:48

Dette var et fint innlegg, Britt. :) Og jeg er helt enig med deg. Kristendommen gir meg håp og handler i mine øyne om kjærlighet.:)

Har du noe å si meg?

hits